Huinink, uw partner in ICT - wifi Zierikzee

Wifi in monumentale Dikke Toren Zierikzee

Het Stadhuismuseum Zierikzee is het gemeentemuseum van Schouwen-Duiveland en beheert de collectie van de Gemeente Schouwen-Duiveland. Deze collectie omvat zo’n 8.500 objecten. Een klein team van medewerkers zorgt samen met een grote groep vrijwilligers voor een gastvrije ontvangst in het museum.

Wifi Zierikzee

‘Bij de verzelfstandiging van het museum hebben we de ICT-infrastructuur opnieuw opgezet. Huinink is toen met vlag en wimpel voor de aanbesteding geslaagd’, vertelt directeur Albert Scheffers. ‘We zoeken leveranciers die met ons meedenken en Huinink toont zich echt een partner in ICT. Verder vinden we het belangrijk dat leveranciers trots zijn op wat ze leveren. Huinink zorgde voor een state-of-the-art oplossing.’

Dikke Toren

Het Stadhuismuseum wilde namelijk graag een ‘vooruitgeschoven kassa-post’ in de Dikke Toren. Wie Zierikzee binnen rijdt, kan er niet omheen: de Sint Lievensmonstertoren. In de volksmond de Dikke Toren. Tussen de vele monumenten die Zierikzee rijk is, neemt deze reus van 62 meter hoogte een bijzondere plaats in. De bouw begon in 1454, maar is nooit voltooid.

Kaartverkoop

Albert: ‘De Dikke Toren is eigendom van het Rijk, maar wordt gehuurd door de VVV. De toegang tot de toren is gratis, maar wil je van een prachtig uitzicht genieten over de stad, van de Zeelandbrug of Oosterschelde, dan is de toren te beklimmen voor € 3,00 voor volwassenen. Wie in de Dikke Toren zijn of haar Museumkaart laat scannen, mag de 280 treden van de toren tegen een korting van 50% beklimmen. Op vertoon van het kaartje uit het scanapparaat mag men bovendien gratis het Stadhuismuseum bezoeken.

Wifi-verbinding Zierikzee

Om deze kaartverkoop te realiseren, was een wifi-verbinding nodig tussen de twee monumenten, die op zo’n 500 meter van elkaar liggen. Huinink plaatste een straalzender zodat het kassasysteem en alle andere automatisering in de Dikke Toren gebruik kunnen maken van de wifi van het Stadhuismuseum.

Contact wifi Zierikzee

Bent u ook op zoek naar een wifi-oplossing? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Meer informatie over de Dikke Toren of het Stadhuismuseum