gezichtsherkenning

Veilig naar binnen met gezichtsherkenning

Wilt u de beveiliging van uw pand koppelen aan gebruiksgemak voor uw medewerkers of bezoekers? Met de SAFR gezichtsherkenningssoftware heb je geen toegangspasje meer nodig. Een uitkomst, voor diverse doelgroepen.

De SAFR software gekoppeld aan een IP-beveiligingscamera is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van toegangscontrole. De software kan gezichten in realtime detecteren en herkennen, met een bewezen nauwkeurigheid van 99,8 procent. Dankzij kunstmatige intelligentie blijft de software leren en verbeteren.

Toegangscontrole

SAFR staat voor Secure, Accurate Facial Recognition en dat is ook precies wat deze applicatie doet. “Dat biedt tal van mogelijkheden”, stelt Frank Goldewijk van Gold-IP, leverancier van de bijbehorende camera’s. “Om te beginnen is het handig als toegangscontrole. Elk gezicht kan snel worden gekoppeld aan een database van ingeschreven gezichten. Voetbalstadions of casino’s kunnen bijvoorbeeld een database aanleggen van mensen die een stadionverbod hebben en die dus niet mogen worden toegelaten.”

Winkels

Voor winkeliers levert gezichtsherkenning waardevolle informatie op. De software houdt bij welke klanten de winkel binnen lopen en kan bovendien bepalen van welke leeftijd en geslacht ze zijn. En zelfs hoe hun gemoedstoestand is. Frank Goldewijk: “Alles is in te stellen. Je kunt bijvoorbeeld tekst in beeld zetten, waarmee je klanten persoonlijk kunt verwelkomen.”

Zorginstellingen

Voor zorginstellingen is SAFR een uitkomst. “Ouderen in een verpleeghuis hoeven dan geen polsbandje meer om. Je kunt precies instellen welke bewoner bij welke afdeling toegang heeft. Een gesloten afdeling is dan niet meer nodig”, vertelt Goldewijk. Ook aan de privacy is gedacht. De gezichtsinformatie is gecodeerd en ondersteunt een opt-in gezichtsherkenning. Kortom, zonder klikken op ‘registreren’, zal de database geen gezichten opslaan.

gezichtsherkenning

SAFR is met een app te bedienen.

Veilig

Het platform kan gezichten onderscheiden in realistische omstandigheden, zoals bewegende personen, slechte verlichting of wanneer het gezicht gedeeltelijk bedekt is. Ook dertig mensen tegelijk scannen is geen probleem.

Het is bijna onmogelijk om de beveiliging van SAFR te omzeilen. Het beveiligingsniveau is per camera in te stellen. Zo zou je kunnen instellen dat iedereen met een petje of bivakmuts op moet worden geweigerd. Ook is er een extra controle mogelijk. De camera kan de melding ‘Smile tot the camera’ geven, waarmee de software emotie detecteert. Daardoor is het dus niet mogelijk om binnen te komen terwijl je een foto van iemand anders voor je gezicht houdt.

Fabrikant van SAFR is dezelfde als die achter de RealPlayer. In korte tijd staat SAFR al in de top drie van aanbieders voor het herkennen van gezichten.

Contact

Heeft u interesse in deze gezichtsherkenning? Neem dan contact met ons op.