VDI ICT-bedrijf Zeeland

VDI: De virtuele werkplek is in opkomst

Veilig thuiswerken is sinds de nieuwe privacywet nóg belangrijker! Wil je daarnaast makkelijk kunnen uitbreiden met nieuwe werkplekken? Geen omkijken hebben naar zaken als updates, licenties en back-ups? En ook nog eens besparen op beheerkosten? Denk dan eens aan VDI (virtual desktop infrastructure).

Veilig, makkelijk en flexibel: geen wonder dat VDI, ofwel cloud computing, in opkomst is. “In het verleden was de focus veel meer gericht op eigen hardware op locatie, terwijl dat nu steeds meer verschuift richting de cloud”, vertelt Kees Huinink. “Je zag het al veelvuldig op het gebied van telefonie, maar nu ook op het gebied van virtuele werkplekken.”

Voordelen

Clouddiensten hebben verschillende voordelen, zoals de flexibiliteit en gegarandeerde uptime. Kees Huinink: “Je neemt eigenlijk functionaliteit af en geen product. Je kunt heel snel gebruikers toevoegen met volledige functionaliteit. En je bent veel minder gebonden aan een locatie. Je wilt gewoon overal kunnen werken: thuis, op kantoor of onderweg. En overal zie je hetzelfde scherm: op afstand werken ziet er hetzelfde uit als op locatie. Of je nu inlogt met een pc, laptop, IMac, iPad of smartphone.

Thuiswerken met behoud van data en zonder dat je je druk hoeft te maken over de vraag of het wel veilig is. Ook zaken als back-ups, updates en licenties worden voor je geregeld. Kortom, volledige ontzorging.

Abonnement

Nog een voordeel is dat een VDI-omgeving vanaf één punt beheerd kan worden, wat scheelt in de kosten. Een virtuele werkplek in de cloud huur je in de vorm van een abonnement. Daarbij neem je alleen de componenten af die je nodig hebt. Je kunt kiezen uit pakketten met alleen Office en e-mail tot een uitgebreide versie waarin ook de telefonie geregeld is.”

Contact

Een virtuele werkplek heb je al voor een paar tientjes per maand, inclusief beheer en back-ups. Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op via tel. 0111 – 67 62 62 of info@huinink.nl. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.