Mobotix Huinink ICT-bedrijf

Terugblik Mobotix Innovation Summit Europe

Het bijhouden van kennis en kunde in onze branche is een must. Daarom volgen wij regelmatig workshops en producttrainingen in binnen- en buitenland. Zo bracht Kees Huinink een bezoek aan Mobotix Innovation Summit Europe in Athene. Leest u mee?

Vrije indeling camera

Zo was er de introductie van de nieuwste Mobotix camera ‘7’. Het grootste voordeel van deze camera is de vrije indeling door de aanwezigheid van drie slots. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een cameralens, een infraroodlens, een speaker of elke andere gewenste configuratie. Alleen een dag- of nachtlens kan uiteraard ook. Meestal worden in een camera apart lenzen gemonteerd voor dag (kleur) en voor nacht (zwart-wit). Er zijn nu ook plannen om een lens te introduceren, welke van dag naar nacht omschakelt.

Patroonherkenning

Daarnaast bieden de camera’s ook een patroonherkenning. Zo maakt de videoanalyse een analyse van de hoeveelheid repeterende bewegingen op een locatie. Deze software wordt bijvoorbeeld ook op Schiphol gebruikt om actief achtergelaten koffers en andere voorwerpen op te sporen. De klant kan zelf de beelden bekijken, terugkijken en specifieke functies besturen zonder ICT-kennis. Deze software is prima toepasbaar in bijvoorbeeld de horeca en zorgsector.

Valdetectie

Kees Huinink: ‘Wat op mij ook indruk maakte, is de software die onder andere op basis van de beelden kan interpreteren of een persoon agressieve bedoelingen heeft of op het punt staat om te vallen. Door middel van valdetectie worden verschillende standen van botstructuren gemonitord. Hierdoor kunnen we alarmen gaan genereren, bijvoorbeeld als een persoon 180 graden ligt. De camera met alarm is rechtstreeks gekoppeld aan het verpleegoproepsysteem. Bijzonder indrukwekkend!’