Huinink - WannaCryvirus - ICT-bedrijf Zeeland

Het WannaCry virus voorkomen? Bel Huinink!

De afgelopen weken werden vele organisaties getroffen door het WannaCry virus. Binnen een mum van tijd wist het virus door te dringen in ziekenhuizen, overheden, telecombedrijven en meer. Wat is het WannyCry Virus en hoe voorkomt u dat uw slachtoffer wordt? Wij leggen het u graag uit!

Wat is WannyCry?

WannyCry is een ransomware dat zich door middel van nepmails heel snel verspreidt via bedrijfsnetwerken. Deze ransomeware maakt gebruik van een fout in Windows die enige tijd geleden werd gerepareerd. Indien u deze reparatie nog niet heeft uitgevoerd, loopt u dus het risico om besmet te geraken. Het virus versleutelt bestanden. Tegen betaling van losgeld krijgt u weer toegang tot uw bestanden. Als u geluk heeft, want ook dit gebeurt in de praktijk niet altijd.

Huinink ICT - Zeeland

Hoe te voorkomen?

Door middel van antivirussoftware kunt u dit soort aanvallen vaak voorkomen. Laat ook regelmatig de interne netwerken checken op kwetsbaarheden. Waar kan het anders of beter? Zo voorkomt u vele problemen.

Klik niet en maak back-ups!

Klik niet op vreemde mails en let goed op Word-documenten die door een onbekende afzender worden gestuurd. Vaak zit hier ransomware in verstopt. Zorg er daarnaast voor dat uw back-upsysteem in orde is. Een back-upsysteem dat niet gekoppeld is aan het netwerk en het internet biedt een optimale veiligheid.

Screening

Wilt u zeker weten of binnen uw organisatie alles goed beveiligd is? Neem dan contact met ons op. Door middel van een screening op uw locatie zien wij vrij snel waar het goed gaat of nog beter kan.