beveiligingscamera

Mobotix: de veiligste beveiligingscamera’s

Mobotix maakt beveiligingscamera’s en video-toegangssystemen die niet te hacken zijn. Een veilig idee, want je moet er niet aan denken dat criminelen via jouw camera inbreken in je netwerk en dat gebruiken om spam te versturen of een DDos-aanval te plaatsen. Of dat de beelden die zijn opgenomen in verkeerde handen vallen.

Beveiligingscamera’s en video-toegangssystemen zijn niet meer weg te denken uit het moderne leven. In de zorg, in winkels, horeca- en recreatiebedrijven. Maar er kleeft ook een risico aan. Moderne videocamera’s zijn eigenlijk opname-lenzen verbonden aan een computer. En die is weer verbonden met het internet. Goedkopere camera’s zijn vaak toegankelijk via een verborgen ingang (backdoor). Daardoor zijn ze dus te hacken.

Veilig

Hoe Mobotix garandeert dat de camera’s veilig zijn? Om te beginnen gebruikt Mobotix geen open source software, maar beveiligde Linux modules. Alle updates zijn versleuteld. Ook de bekabeling en data-opslag van het videomanagement systeem op de computer van de gebruiker zijn beveiligd tegen ongeoorloofde toegang.

Mobotix ontwikkelt software in eigen huis en verkoopt zijn technologie niet aan derde partijen. Zo houdt Mobotix in het gehele productieproces de controle. Daarbij staan privacy en veiligheid voorop.

Alle camera-opnames worden intern versleuteld opgeslagen. De camera’s zijn zo ontworpen dat ze voldoen aan de nieuwe privacywetgeving.

Toegangsrechten

De camera is fysiek beveiligd met sensoren en een alarm. Als een camera tóch wordt gestolen, kan de dief niet bij de beelden zonder administrator toegangsrechten. Alleen geautoriseerde gebruikers hebben immers toegang tot de gebruikersomgeving waarmee je de camera bedient. Er zijn verschillende rechten voor verschillende gebruikers. Ook hier geldt dus weer privacy by design. Ben je je wachtwoord vergeten? Dan moet je de camera laten resetten in de fabriek!

beveiligingscamera's + toegangssysteem

Ook toegangssystemen maken gebruik van videocamera’s.

Wachtwoorden

Deze beveiligingscamera’s onthouden nooit wachtwoorden, maar pseudonimiseren deze. Zelfs als een bestand in de verkeerde handen valt, is het heel moeilijk om het wachtwoord te achterhalen. Niet-essentiële functies zijn uit voorzorg uitgeschakeld, om hacken te voorkomen. Alle dataverkeer tussen de camera en het netwerk is versleuteld met dezelfde technologie die banken gebruiken voor internetbankieren.

Keurmerk

Bovendien wordt het systeem voortdurend getest door een onafhankelijk keurmerk. Een team van specialisten probeert het regelmatig te hacken, zodat het systeem zonodig kan worden verbeterd.

Contact

Alles bij elkaar zijn deze observatiecamera’s dus met een gerust hart te gebruiken. Benieuwd naar de mogelijkheden van deze camera’s? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.