Huinink ICT - wifi camping Agri-Nova

Goede wifi voor de gasten van camping Agri-Nova

Sanne van 5 jaar roept boos naar haar moeder. Ze speelt een spelletje op de iPad en het spel stopt ermee. De IPad loopt vast..

Wifi camping

Het is vandaag geen strandweer. Dat betekent, op een camping in Renesse dat veel gasten in de ochtend nog bij hun tent of caravan zitten. Rustig ontbijten met het gezin, ouders die een krant of boek lezen. De kinderen spelen hun eigen spel; buiten met anderen kinderen of in de caravan op de iPad. Ook Sanne speelt een spelletje op de iPad. Helaas loopt de iPad vast.

Huinink ICT - wifi camping Agri-Nova

Camping Agri-Nova

Agri-Nova is een prachtige camping gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland. Tussen de plaatsen Renesse en Burgh-Haamstede in de nabijheid van bos, duinen, zee en strand. Een natuurcamping met veel ruimte in een groene omgeving. De camping biedt plaats aan 75 standplaatsen. Op Zoover krijgt de camping een waardering van 9,5.

‘Waarom doet de wifi het niet?’

Een veelgehoorde vraag op de receptie van Camping Agri-Nova was: ‘Waarom doet de Wifi het niet?’ Of: ‘Ik wil mijn mail lezen, maar dat lukt niet.’ De eigenaren Jacco en Joan Padmos kregen deze opmerking regelmatig van de gasten. Vooral op de dagen dat het minder weer was, was dit een veel voorkomend probleem.

Oplossing probleem wifi

Toen het zomerseizoen er weer aankwam besloten Jacco en Joan dat dit zo spoedig mogelijk opgelost moest worden. Die oplossing vonden ze bij Huinink. Er werd een afspraak gemaakt met Kees om te inventariseren wat er op dat moment aanwezig was en wat de oplossing zou kunnen zijn om het internet sneller te maken en te zorgen dat er voldoende capaciteit is voor alle aanwezige gasten.

Huinink wifi camping Zeeland

ZeelandNet

Die oplossing werd gevonden. Als dealer van ZeelandNet heeft Huinink glasvezel gerealiseerd. Daarnaast zijn er enkele zendmasten geplaatst, verspreid over de camping. Er is nu voor alle gasten voldoende capaciteit om snel te internetten.

Een jaar later op Camping Agri-Nova

‘Kijk eens mama, ik heb alle Pokémons gevonden!’ Sanne laat haar iPad trots aan haar moeder zien. Het is vandaag wat minder lekker weer en de vele gasten op de camping vermaken zich met een krant, een boek of zijn aan het werk. En het internet? Dat werkt prima!!! Het is een relaxte dag op Camping Agri-Nova. De eigenaren Jacco en Joan zijn tevreden.