thermische camera's Huinink ICT

Alles voor uw veiligheid

Preventie m.b.v. hoogwaardige thermische camera’s

Onze wereld is totaal veranderd. Onbezorgd reizen, naar een concert gaan, werken in grote kantoren, het is er even niet meer bij. Grote menigtes zijn ideale plekken voor het overbrengen van virussen, maar we kunnen ze ook niet eeuwig vermijden. Hoe beschermen we onszelf en anderen? Het virus is onzichtbaar en je kunt aan de buitenkant niet zien of iemand ziek is. Of toch wel?

Nee en ja. Of iemand in aanraking is geweest met het coronavirus (of een van de andere zeer besmettelijke virussen waar we wereldwijd mee te maken hebben) kan alleen door middel van een test aangetoond worden. Maar we kunnen wel mensen screenen op hun lichaamstemperatuur en meten wie mogelijk koorts heeft.

Thermische camera’s

Huinink heeft daar de oplossing voor. Wij werken met diverse producten waarmee de lichaamstemperatuur gemeten kan worden. Dat gecombineerd met beeld en gezichtsherkenning biedt de mogelijkheid om potentiële zieke personen te herkennen (ook in grote groepen) en ze uit te nodigen voor een nader onderzoek. Op deze manier kunnen we de kans op besmetting reduceren.

De meting gebeurt contactloos, met behulp van camera’s, is nauwkeurig en vraagt geen extra inzet van mensen. Voor verschillende toepassingsscenario’s hebben we de juiste apparatuur.

1: Op koorts screenen voor de korte termijn bij ingangen (passanten)

Denk hierbij aan de ingang van een school, kantoorpand, liftruimte of parkeergarage, supermarkt, ingang van een restaurant, de ingang van een terminal op het vliegveld, de loopbrug naar een vliegtuig.

In deze situatie kan men met vaste camera’s werken of met zogenaamde hand held-camera’s. Aangeraden wordt looproutes aan te geven en binnen 5 minuten na binnenkomst de temperatuur te screenen. Bij de vaste camera’s wordt de temperatuur van de passant vergeleken met een zogenoemd ‘zwart lichaam’ wat als ijkpunt fungeert. Dit vergroot de nauwkeurigheid van de meting. De hand held-camera werkt draadloos en kan overal snel en flexibel worden ingezet. Wanneer de temperatuur afwijkend is wordt het screenshot naar een pc of laptop gestuurd en geüpload als bewijs. Een hand held-camera heeft een beperkte gebruiksduur van 4 tot 5 uur.

2: Op koorts screenen voor de lange termijn met toegangscontrole (langer verblijf)

Denk hierbij aan de ingang van een bibliotheek, een slaapzaal, de toegang tot een verzamelgebouw, een fabriek, de werkvloer, een liftruimte, etc. In dit geval worden toegangspoortjes gecombineerd met een camera. Op een scherm kan de bezoeker direct zien of hij al of niet een normale temperatuur heeft.

3: Op koorts screenen voor de lange termijn voor menigtes in een open gebied

Op plaatsen waar meerdere mensen tegelijkertijd bij elkaar komen is screening noodzakelijk. Denk aan informatiebalies in ziekenhuizen, stations, transferhallen op luchthavens, hallen in grotere (kantoor)gebouwen. Met vaste camera’s kunnen meerdere personen (10 – 15) tegelijkertijd gescreend worden. Bij de deze camera’s wordt de temperatuur van de personen vergeleken met een zogenoemd ‘zwart lichaam’ wat als ijkpunt fungeert. Dit vergroot de nauwkeurigheid van de meting.

4: Mobiele koorts screening

In klaslokalen, op de werkvloer, in kantoortuinen, in bankgebouwen etc. is het mogelijk om incidenteel mobiel de temperatuur van personen te meten met behulp van een hand held-camera. Wanneer de temperatuur afwijkend is wordt automatisch een screenshot naar een app gestuurd en geüpload als bewijs. Een hand held-camera heeft een beperkte gebruiksduur van 4 tot 5 uur.

Meer weten?

Neem dan contact op met Huinink. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.