ICT-bedrijf Zeeland

5 ICT-tips om rekening mee te houden

In dit blog geven we 5 tips om sneller, gemakkelijker en veiliger te kunnen werken. 

1: Maak van ICT een taak voor iedereen

Iedere medewerker krijgt er wel eens mee te maken: ICT-gerelateerde taken. Het gebruik en opslaan van wachtwoorden, het delen van data, mobiel werken of het inbrengen en updaten van een eigen device. Deze taken behoren niet langer meer  tot de verantwoordelijkheid van alleen de ICT-afdeling. Het neemt een steeds grotere centrale rol aan binnen het bedrijf, zeker nu ICT en digitalisering hoog op de agenda staan. Het is hierbij wel belangrijk dat er vanuit de directie wordt gelet op procedures, werkinstructies en security awareness. Zodat de ICT op zowel tactisch, technisch en operationeel niveau wordt gewaarborgd.

2: Zorg voor een goede online beveiliging

Helaas zien we nog steeds regelmatig in de praktijk dat er wordt gewerkt met verouderde firewall en onvoldoende beveiligde laptops of mobiele telefoons. Om hoge boetes te voorkomen, lees onze blog over veilig online werken, is het belangrijk om te zorgen voor een goede online beveiliging. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse soft- en hardware mogelijkheden op het gebied van computerbeveiliging.

3: Goed meten en monitoren

Tegenwoordig zijn er door automatisering ontzettend veel mogelijkheden om te kunnen meten en monitoren. Wanneer je dit op de juiste manier doet, kan dit waardevolle informatie opleveren. Door het goed meten en monitoren kunnen fouten, beveiligingsproblemen en excessen op tijd worden ontdekt en opgelost. Dit alles draagt bij aan de ontwikkeling van het ICT-beleid binnen de organisatie.

4: Flexibel denken als flexwerker

Het is een grote trend in de huidige maatschappij: flexwerken. Kunnen werken wanneer je wilt en vanaf iedere locatie. Zeker voor medewerkers die ver moeten reizen is dit de ideale uitkomst. Daarbij wordt ook remote werken vaak ingezet. Medewerkers kunnen op deze manier files omzeilen, de lange reistijd naar het kantoor beperken en overwerken in de avonduren. Voor het succesvol inzetten van flexwerken is flexibel denken vereist. Zo moeten medewerkers wel de juiste tools krijgen om te kunnen werken en samenwerken vanaf een virtuele werkplek.

5: Een goede cloudoplossing kiezen

In de cloud werken heeft vele voordelen. Een goede cloudoplossing is daarbij onmisbaar. Zo heb je jouw bestanden altijd bij de hand en worden ze veilig opgeslagen. Ook wij van Huinink ICT hebben verschillende cloudoplossingen. Je leest er alles over in ons artikel over cloudoplossingen.

Vragen over deze ICT-tips?

Heeft u nog vragen over deze ICT-tips? Neem dan gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@huinink.nl of bel naar 0111-676262.